Vrijwilligersacademie Haarlem

Vrijwel iedere vrijwilliger of betaalde medewerker heeft van tijd tot tijd wel eens behoefte aan het opdoen van nieuwe kennis, het uitwisselen van ervaringen en het ontwikkelen van vaardigheden in zijn of haar werkgebied. De Vrijwilligersacademie is er om organisaties en hun vrijwilligers te helpen bij het delen en het verkrijgen van kennis.

Op de website van de Vrijwilligersacademie Haarlem e.o. vindt u een uitgebreid scholingsaanbod voor vrijwilligers en beroepskrachten werkzaam met vrijwilligers in de regio Haarlem. Eén overzichtelijk punt waarop het scholingsaanbod te vinden is en waar ook direct voor cursussen/workshops ingeschreven kan worden.

Makkelijk, want zo staat alles bij elkaar en hoeven niet alle scholingsaanbieders afzonderlijk geraadpleegd te worden.

Heeft u vragen of suggesties, dan horen wij dat graag van u.

Voor wie is de Vrijwilligersacademie bedoeld?

Het scholingsaanbod van de Vrijwilligersacademie Haarlem is bestemd voor alle inwoners uit in de gemeenten Haarlem en Bloemendaal die vrijwilligerswerk doen en zich verder willen verdiepen in onderwerpen die ze in hun vrijwilligerswerk tegenkomen. Het maakt niet uit hoe u vrijwilligerswerk gevonden heeft, u hoeft bijvoorbeeld helemaal niet ingeschreven te zijn bij de Vrijwilligerscentrale Haarlem. Ook voor mantelzorgers worden er regelmatig scholingen georganiseerd.

Soms kunnen beroepskrachten die in de gemeente Haarlem of Bloemendaal met vrijwilligers werken ook meedoen aan de scholingen, dit wordt dan bij de scholing vermeld.

Cursus niet gevonden?

Bent u op zoek naar een cursus/workshop voor vrijwilligers of beroepskrachten in het vrijwilligerswerk en kunt u deze niet vinden? Laat het ons weten, wij helpen u graag verder.

E-learning

Heeft u misschien interesse om in eigen gekozen tijd een interessante scholing te volgen? Kijk hiervoor dan op het overzicht van internetcursussen.

Met dank aan...

Met dank aan...De Vrijwilligersacademie Haarlem is tot stand gekomen dankzij de gemeente Haarlem en het Oranjefonds.

Binnenkort van start:

E-learning/internetcursus

Te volgen op elk gewenst tijdstip

Herkenning van en doorverwijzing bij laaggeletterdheid

dinsdag9meivan14.00-16.00 uur

Anderhalf miljoen volwassen Nederlanders hebben grote moeite met lezen en schrijven. Dat is 1 op de 9. Een derde hiervan zijn Nederlanders met een andere etnische achtergrond (anderstaligen). Twee derde zijn geboren Nederlanders. Deze mensen zijn niet makkelijk te herkennen, ze kunnen zich vaak uitstekend redden, hebben werk, doen soms vrijwilligerswerk en/of zorgen voor een gezin. Toch schamen laaggeletterden zich soms en denken ze dat zij de enige zijn met lees- en schrijfproblemen.

Loesje over Eenzaamheid en Ontmoeting

donderdag11meivan14.30-16.30 uur

Loesje (www.loesje.nl) geeft frisse gedachten, ontlokt ideeën of geeft inspiratie om de wereld een stukje mooier te maken. In deze workshop gaat het over eenzaamheid, ontmoeting en welke rol vrijwilligers bij deze thema's kunnen spelen. Onder leiding van 'Loesje' gaan we creatief teksten schrijven over deze thema's, waarmee je de aandacht kunt trekken van (nieuwe) vrijwilligers.

Autisme

dinsdag16meivan19.00-21.00 uur

Wat is autisme, wat zijn de kenmerken en waar moet je op letten in het contact met iemend met autisme?

Oriëntatie op vrijwilligerswerk

donderdag18meivan13.30-14.30 uur

Overweegt u om vrijwilligerswerk te gaan doen, maar weet u nog niet precies wat en hoe? Kom dan naar deze bijeenkomst.

Workshop Van Idee naar Project 1 : Projectmatig werken

donderdag18meivan19.30-22.00 uur

Tijdens deze workshop leert u wat projectmatig werken is.

Klik hier voor de volledige agenda
powered by Primosite