Vrijwilligersacademie Haarlem

Vrijwel iedere vrijwilliger of betaalde medewerker heeft van tijd tot tijd wel eens behoefte aan het opdoen van nieuwe kennis, het uitwisselen van ervaringen en het ontwikkelen van vaardigheden in zijn of haar werkgebied. De Vrijwilligersacademie is er om organisaties en hun vrijwilligers te helpen bij het delen en het verkrijgen van kennis.

Op de website van de Vrijwilligersacademie Haarlem e.o. vindt u een uitgebreid scholingsaanbod voor vrijwilligers en beroepskrachten werkzaam met vrijwilligers in de regio Haarlem. Eén overzichtelijk punt waarop het scholingsaanbod te vinden is en waar ook direct voor cursussen/workshops ingeschreven kan worden.

Makkelijk, want zo staat alles bij elkaar en hoeven niet alle scholingsaanbieders afzonderlijk geraadpleegd te worden.

Heeft u vragen of suggesties, dan horen wij dat graag van u.

Voor wie is de Vrijwilligersacademie bedoeld?

Het scholingsaanbod van de Vrijwilligersacademie Haarlem is bestemd voor alle inwoners uit in de gemeenten Haarlem en Bloemendaal die vrijwilligerswerk doen en zich verder willen verdiepen in onderwerpen die ze in hun vrijwilligerswerk tegenkomen. Het maakt niet uit hoe u vrijwilligerswerk gevonden heeft, u hoeft bijvoorbeeld helemaal niet ingeschreven te zijn bij de Vrijwilligerscentrale Haarlem. Ook voor mantelzorgers worden er regelmatig scholingen georganiseerd.

Soms kunnen beroepskrachten die in de gemeente Haarlem of Bloemendaal met vrijwilligers werken ook meedoen aan de scholingen, dit wordt dan bij de scholing vermeld.

E-learning

Heeft u misschien interesse om in eigen gekozen tijd een interessante scholing te volgen? Kijk hiervoor dan op het overzicht van internetcursussen.

Met dank aan...

Met dank aan...De Vrijwilligersacademie Haarlem is tot stand gekomen dankzij de gemeente Haarlem en het Oranjefonds.

Binnenkort van start

E-learning/internetcursus

Te volgen op elk gewenst tijdstip

Workshop: Hoe kom je aan geld? Fondsenwerving voor (vrijwilligers)organisaties

donderdag8maartvan19.00-22.00 uur

Voor de pauze leer je wat fondsenwerving is, welke manieren er zijn om aan geld te komen en welke daarvan het beste passen bij de eigen vereniging of organisatie. Na de pauze is er gelegenheid om een vraagstuk van de eigen organisatie voor te leggen en met elkaar te bespreken. 

Training Netwerkcoaching - coach anderen in het versterken van hun netwerk

dinsdag13maartvan09.30-12.00 uur

In deze training leer je hoe je mensen, die in een isolement zijn geraakt (of dreigen te raken) kunt ondersteunen bij het opbouwen en uitbreiden van nieuwe contacten en activiteiten.

Workshop: Slimme Social Media: hoe zet je het optimaal in?

dinsdag13maartvan19.00-22.00 uur

Als je mensen wilt bereiken, moet je zichtbaar zijn op social media. Maar ​waar moet je zijn en wat moet je doen? Hoe kan mijn organisatie het inzetten van social media nieuw leven inblazen? Kortom, hoe zet je social media ​op een slimme manier in? Deze workshop is voor beroepskrachten en vrijwilligers die social media beter willen benutten voor publiciteit van hun organisatie.

Workshop: Time management, wat zijn jouw tijdrovers?

donderdag22maartvan19.00-22.22 uur

Druk, druk, druk, druk!!! Hoe hard je ook werkt, je agenda blijft overvol. Soms heb je het gevoel dat er te weinig uren in een dag zitten. Herken je dit? En wil je daar verandering in aanbrengen? Dan is de workshop “Time Management” voor jou bedoeld. Het is een eerste stap in het beter beheersen van je tijd.

Workshop: “Kunst of Kunde?” Boeiend rondleiden & presenteren

dinsdag27maartvan13.00-16.30 uur

Rondleiden is een vak, presenteren geen kunstje! Na deze workshop heb je inspiratie opgedaan om je publiek oprecht te raken; een hele kunst! Ook duik je dieper in je eigen kennis en kunde om je publiek niet alleen te raken, maar misschien zelfs te verrassen.

Klik hier voor de volledige agenda