Vrijwilligersacademie Haarlem

Vrijwel iedere vrijwilliger of betaalde medewerker heeft van tijd tot tijd wel eens behoefte aan het opdoen van nieuwe kennis, het uitwisselen van ervaringen en het ontwikkelen van vaardigheden in zijn of haar werkgebied. De Vrijwilligersacademie is er om organisaties en hun vrijwilligers te helpen bij het delen en het verkrijgen van kennis.

Op de website van de Vrijwilligersacademie Haarlem e.o. vindt u een uitgebreid scholingsaanbod voor vrijwilligers en beroepskrachten werkzaam met vrijwilligers in de regio Haarlem. Eén overzichtelijk punt waarop het scholingsaanbod te vinden is en waar ook direct voor cursussen/workshops ingeschreven kan worden.

Makkelijk, want zo staat alles bij elkaar en hoeven niet alle scholingsaanbieders afzonderlijk geraadpleegd te worden.

Heeft u vragen of suggesties, dan horen wij dat graag van u.

Voor wie is de Vrijwilligersacademie bedoeld?

Het scholingsaanbod van de Vrijwilligersacademie Haarlem is bestemd voor alle inwoners uit in de gemeenten Haarlem en Bloemendaal die vrijwilligerswerk doen en zich verder willen verdiepen in onderwerpen die ze in hun vrijwilligerswerk tegenkomen. Het maakt niet uit hoe u vrijwilligerswerk gevonden heeft, u hoeft bijvoorbeeld helemaal niet ingeschreven te zijn bij de Vrijwilligerscentrale Haarlem. Ook voor mantelzorgers worden er regelmatig scholingen georganiseerd.

Soms kunnen beroepskrachten die in de gemeente Haarlem of Bloemendaal met vrijwilligers werken ook meedoen aan de scholingen, dit wordt dan bij de scholing vermeld.

E-learning

Heeft u misschien interesse om in eigen gekozen tijd een interessante scholing te volgen? Kijk hiervoor dan op het overzicht van internetcursussen.

Met dank aan...

Met dank aan...De Vrijwilligersacademie Haarlem is tot stand gekomen dankzij de gemeente Haarlem en het Oranjefonds.

Binnenkort van start

E-learning/internetcursus

Te volgen op elk gewenst tijdstip

Basistraining: Vrijwilligersmanagement

dinsdag24aprilvan19.30-22.00 uur

Hoe kan ik (nog meer) vrijwilligers vinden, binden en boeien? Een veelgestelde vraag van coördinatoren die verantwoordelijk zijn voor het werven en aansturen van vrijwilligers. In deze driedelige basistraining Vrijwilligersmanagement komen alle basisprincipes van het werken met en coördineren van vrijwilligers aan bod.

Workshop – Ken je Talent – Wat is jouw kracht?

donderdag26aprilvan13.30-16.00 uur

In deze workshop ga je aan de slag met het (her)ontdekken van jouw talenten.

Groene Vingers Ontmoeting: help jij anderen de tuin zomer-klaar te maken?

vrijdag11meivan11.00-12.30 uur

Tuin-kenner Lia Vink tuiniert graag voor ouderen en mensen met een beperking die de tuin zelf niet meer kunnen onderhouden. Wil jij graag tuineren bij een ander, dan is de Groene Vingers Ontmoeting echt een aanrader om hierbij een beter beeld te krijgen.

Workshop Hechting

dinsdag15meivan19.00-20.30 uur

De manier waarop iemand aan zijn dierbaren en zijn omgeving hecht is van grote invloed op de verdere levensloop. Wat gebeurt er als deze hechting niet goed loop, welke gedragskenmerken zou je kunnen zien en op welke manier kan je hier rekening mee houden?

Workshop: Hoe kom je aan geld? Fondsenwerving voor (vrijwilligers)organisaties

donderdag31meivan19.00-22.00 uur

Voor de pauze leer je wat fondsenwerving is, welke manieren er zijn om aan geld te komen en welke daarvan het beste passen bij de eigen vereniging of organisatie. Na de pauze is er gelegenheid om een vraagstuk van de eigen organisatie voor te leggen en met elkaar te bespreken. 

Klik hier voor de volledige agenda