Vrijwilligersacademie Haarlem

Vrijwel iedere vrijwilliger of betaalde medewerker heeft van tijd tot tijd wel eens behoefte aan het opdoen van nieuwe kennis, het uitwisselen van ervaringen en het ontwikkelen van vaardigheden in zijn of haar werkgebied. De Vrijwilligersacademie is er om organisaties en hun vrijwilligers te helpen bij het delen en het verkrijgen van kennis.

Op de website van de Vrijwilligersacademie Haarlem e.o. vindt u een uitgebreid scholingsaanbod voor vrijwilligers en beroepskrachten werkzaam met vrijwilligers in de regio Haarlem. Eén overzichtelijk punt waarop het scholingsaanbod te vinden is en waar ook direct voor cursussen/workshops ingeschreven kan worden.

Makkelijk, want zo staat alles bij elkaar en hoeven niet alle scholingsaanbieders afzonderlijk geraadpleegd te worden.

Heeft u vragen of suggesties, dan horen wij dat graag van u.

Voor wie is de Vrijwilligersacademie bedoeld?

Het scholingsaanbod van de Vrijwilligersacademie Haarlem is bestemd voor alle inwoners uit in de gemeenten Haarlem en Bloemendaal die vrijwilligerswerk doen en zich verder willen verdiepen in onderwerpen die ze in hun vrijwilligerswerk tegenkomen. Het maakt niet uit hoe u vrijwilligerswerk gevonden heeft, u hoeft bijvoorbeeld helemaal niet ingeschreven te zijn bij de Vrijwilligerscentrale Haarlem. Ook voor mantelzorgers worden er regelmatig scholingen georganiseerd.

Soms kunnen beroepskrachten die in de gemeente Haarlem of Bloemendaal met vrijwilligers werken ook meedoen aan de scholingen, dit wordt dan bij de scholing vermeld.

Cursus niet gevonden?

Bent u op zoek naar een cursus/workshop voor vrijwilligers of beroepskrachten in het vrijwilligerswerk en kunt u deze niet vinden? Laat het ons weten, wij helpen u graag verder.

E-learning

Heeft u misschien interesse om in eigen gekozen tijd een interessante scholing te volgen? Kijk hiervoor dan op het overzicht van internetcursussen.

Met dank aan...

Met dank aan...De Vrijwilligersacademie Haarlem is tot stand gekomen dankzij de gemeente Haarlem en het Oranjefonds.

Binnenkort van start:

E-learning/internetcursus

Te volgen op elk gewenst tijdstip

Informatiebijeenkomst Borderline

donderdag14septembervan14.00-16.00 uur

Wat is Borderline? Welke kenmerken zien we als we het over Borderline hebben?

Hoe kun je ermee omgaan?

Overschatten en onderschatten

donderdag14septembervan19.30-21.00 uur

Veel mensen met een verstandelijke beperking krijgen te maken met overschatting of onderschatting van hun verstandelijke vermogen en hun sociaal-emotionele niveau. In deze training wordt inzicht en handvatten gegeven om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van de deelnemers. Ook de belangrijke rol die communicatie hierbij speelt,

Sensorische Informatie

dinsdag26septembervan19.30-21.30 uur

In deze workshop wordt uitgelegd hoe informatie vanuit de wereld om ons heen en vanuit ons lichaam wordt opgenomen.

Informatiebijeenkomst Zicht op mensen met psychische problematiek

donderdag12oktobervan14.00-16.00 uur

Workshop Zo blijft samenwerken leuk!

donderdag12oktobervan19.30-22.00 uur

Hoe zorg je dat een ander jouw manier van communiceren positief ervaart en dat jullie samenwerking er uiteindelijk beter van wordt.

Klik hier voor de volledige agenda
powered by Primosite