AVG van toepassing

Op 25 mei 2018 is de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingegaan. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). In het kader van de AVG heeft het VWC haar privacyverklaring aangepast. Klik hier

Vrijwilligersacademie Haarlem

Vrijwel iedere vrijwilliger of betaalde medewerker heeft van tijd tot tijd wel eens behoefte aan het opdoen van nieuwe kennis, het uitwisselen van ervaringen en het ontwikkelen van vaardigheden in zijn of haar werkgebied. De Vrijwilligersacademie is er om organisaties en hun vrijwilligers te helpen bij het delen en het verkrijgen van kennis.

Op de website van de Vrijwilligersacademie Haarlem e.o. vindt u een uitgebreid scholingsaanbod voor vrijwilligers en beroepskrachten werkzaam met vrijwilligers in de regio Haarlem. Eén overzichtelijk punt waarop het scholingsaanbod te vinden is en waar ook direct voor cursussen/workshops ingeschreven kan worden.

Makkelijk, want zo staat alles bij elkaar en hoeven niet alle scholingsaanbieders afzonderlijk geraadpleegd te worden.

Heeft u vragen of suggesties, dan horen wij dat graag van u.

Voor wie is de Vrijwilligersacademie bedoeld?

Het scholingsaanbod van de Vrijwilligersacademie Haarlem is bestemd voor alle inwoners uit in de gemeenten Haarlem en Bloemendaal die vrijwilligerswerk doen en zich verder willen verdiepen in onderwerpen die ze in hun vrijwilligerswerk tegenkomen. Het maakt niet uit hoe u vrijwilligerswerk gevonden heeft, u hoeft bijvoorbeeld helemaal niet ingeschreven te zijn bij de Vrijwilligerscentrale Haarlem. Ook voor mantelzorgers worden er regelmatig scholingen georganiseerd.

Soms kunnen beroepskrachten die in de gemeente Haarlem of Bloemendaal met vrijwilligers werken ook meedoen aan de scholingen, dit wordt dan bij de scholing vermeld.

E-learning

Heeft u misschien interesse om in eigen gekozen tijd een interessante scholing te volgen? Kijk hiervoor dan op het overzicht van internetcursussen.

Met dank aan...

Met dank aan...De Vrijwilligersacademie Haarlem is tot stand gekomen dankzij de gemeente Haarlem en het Oranjefonds.

Binnenkort van start

E-learning/internetcursus

Te volgen op elk gewenst tijdstip

Workshop: Omgaan met dementie voor mantelzorgers

dinsdag19junivan09.30-12.30 uur

Steeds meer mantelzorgers krijgen te maken met een naaste met (beginnende) dementie. Welke vormen van dementie zijn er? Welke veranderingen in het gedrag kunnen voorkomen? En hoe ga je  om met deze veranderingen?

Workshop: Land in zicht – over Eritrea en de Eritreeërs

woensdag27junivan19.00-21.30 uur

Contact maken met iemand uit een andere cultuur kan soms lastig zijn. In deze workshop staat het contact met een vluchteling/statushouder uit Eritrea centraal. Na afloop van de workshop, die wordt aangeboden door Gilde SamenSpraak Haarlem en Stem in de Stad, kent u de achtergrond van de (jonge) Eritreeërs, hun perceptie van Nederland, hun toekomstbeeld en krijgt u handvatten om de Eritreeër(s) die u begeleidt te motiveren en ondersteunen.

Wandeling langs vrijwilligersorganisaties

donderdag28junivan14.00-17.00 uur

Deze wandeling, onder leiding van Gildegids Hans van Roode en Marianne Laceulle, is bedoeld voor iedereen die overweegt vrijwilligerswerk te gaan doen, maar niet precies weten wat er mogelijk is en bij welke organisaties je dat kunt doen. 

Verdiepingstraining voor vrijwilligerscoördinatoren

donderdag5julivan10.00-17.00 uur

Op maat begeleiden van vrijwilligers

 

Word er in jouw organisatie ook steeds meer samengewerkt met vrijwilligers?

(Herken) uw klant - autisme in beeld

dinsdag10julivan09.30-12.30 uur

Tijdens deze workshop leer je welk gedrag kan wijzen op autisme. 

Klik hier voor de volledige agenda