Vrijwilligersacademie Haarlem

Vrijwel iedere vrijwilliger of betaalde medewerker heeft van tijd tot tijd wel eens behoefte aan het opdoen van nieuwe kennis, het uitwisselen van ervaringen en het ontwikkelen van vaardigheden in zijn of haar werkgebied. De Vrijwilligersacademie is er om organisaties en hun vrijwilligers te helpen bij het delen en het verkrijgen van kennis.

Op de website van de Vrijwilligersacademie Haarlem e.o. vindt u een uitgebreid scholingsaanbod voor vrijwilligers en beroepskrachten werkzaam met vrijwilligers in de regio Haarlem. Eén overzichtelijk punt waarop het scholingsaanbod te vinden is en waar ook direct voor cursussen/workshops ingeschreven kan worden.

Makkelijk, want zo staat alles bij elkaar en hoeven niet alle scholingsaanbieders afzonderlijk geraadpleegd te worden.

Heeft u vragen of suggesties, dan horen wij dat graag van u.

Voor wie is de Vrijwilligersacademie bedoeld?

Het scholingsaanbod van de Vrijwilligersacademie Haarlem is bestemd voor alle inwoners uit in de gemeenten Haarlem en Bloemendaal die vrijwilligerswerk doen en zich verder willen verdiepen in onderwerpen die ze in hun vrijwilligerswerk tegenkomen. Het maakt niet uit hoe u vrijwilligerswerk gevonden heeft, u hoeft bijvoorbeeld helemaal niet ingeschreven te zijn bij de Vrijwilligerscentrale Haarlem. Ook voor mantelzorgers worden er regelmatig scholingen georganiseerd.

Soms kunnen beroepskrachten die in de gemeente Haarlem of Bloemendaal met vrijwilligers werken ook meedoen aan de scholingen, dit wordt dan bij de scholing vermeld.

Cursus niet gevonden?

Bent u op zoek naar een cursus/workshop voor vrijwilligers of beroepskrachten in het vrijwilligerswerk en kunt u deze niet vinden? Laat het ons weten, wij helpen u graag verder.

E-learning

Heeft u misschien interesse om in eigen gekozen tijd een interessante scholing te volgen? Kijk hiervoor dan op het overzicht van internetcursussen.

Met dank aan...

Met dank aan...De Vrijwilligersacademie Haarlem is tot stand gekomen dankzij de gemeente Haarlem en het Oranjefonds.

Binnenkort van start:

E-learning/internetcursus

Te volgen op elk gewenst tijdstip

Workshop Fondsenwerving voor (vrijwilligers)organisaties

woensdag29maartvan19.30-22.00 uur

Steeds meer (vrijwilligers)organisaties gaan de laatste jaren op zoek naar alternatieve geldbronnen. Om (extra) geld voor hun club of (nieuwe) project te werven. Om voldoende financiën te vinden zodat goede ideeën voor de eigen organisatie uitgevoerd kunnen worden. Eén van de mogelijkheden is een beroep doen op (vermogens)fondsen

Workshop Time Management

maandag3aprilvan19.30-22.00 uur

Het doel van deze workshop is om te achterhalen wat jouw grootste 'tijdrovers' zijn om daarna te onderzoeken hoe je je gedrag kunt aanpassen om die tijdrovers effectief aan te pakken

Informatiebijeenkomst Financiële uitbuiting en andere vormen van ouderenmishandeling

dinsdag4aprilvan09.30-11.30 uur

Na deze bijeenkomst weet u waar u financiële uitbuiting en andere vormen van ouderenmishandeling, zowel thuis als in de zorginstelling, aan kunt herkennen en wat u eventueel kunt doen.

Basistraining Vrijwilligerscoördinatie

dinsdag4aprilvan19.30-22.00 uur

dinsdag11aprilvan19.30-22.00 uur

dinsdag18aprilvan19.30-22.00 uur

Ben je al Vrijwilligerscoördinator of wil je graag dit worden? Dan is dit een prima basistraining.

(Herken) uw klant - autisme in beeld (deze workshop is volgeboekt)

donderdag6aprilvan09.30-11.30 uur

Tijdens deze workshop leert u welk gedrag kan wijzen op autisme. 

Klik hier voor de volledige agenda
powered by Primosite